U sklopu Festivala europske kratke priče koji se održava u Zagrebu i Rijeci od 28. svibnja do 2. lipnja 2017. godine, Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci sudjelovat će u dijelu festivalskog programa inicijativom pričanja zajedničke ženske priče.

Ovogodišnje izdanje Festivala portret je Europe danas, ali i priča o onome što je oduvijek bila: luka – prostor susreta i razmjene, točka polaska i povratka, mjesto doskoka, žarište različitosti. No, luka otvara i pitanja sigurnosti, ugroze, promjene, njezine i naše. „Luka Europa tema je i kojom na najbolji način započinje partnerstvo FEKP-a i Grada Rijeke, luke koja će u sljedeće četiri godine ugošćavati umjetnike i projekte, u sklopu projekta Rijeka Europska Prijestolnica Kulture 2020.“

Inicijativa Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci sastoji se u pričanju zajedničke ženske kratke priče, a na sljedeći način. Riječka spisateljica Željka Horvat Čeč započela je priču naslova „(Bračna) luka različitosti“, a ta bi se priča trebala nastaviti, odvijati, protjecati uz vašu pomoć.

Završna verzija zajedničke priče predstavit će se i prodiskutirati na ovom susretu ”Razgovori s autoricama”. Završna večer inicijative koja će se upriličiti 31. svibnja 2017. godine u caffee baru Tor. U ovoj završnoj će večeri, uz autorice zajedničke priče, sudjelovati spisateljice Tea Tulić i Željka Horvat Čeč te moderatorica, književna teoretičarka Marija Ott Franolić. Razgovarat će se o ženskom pismu i rodnoj poziciji u književnosti.

Pridružite se!

RECEPT ŽENSKE KRATKE PRIČE
1. Priču započinje Željka Horvat Čeč kojoj su smjernice za pisanje bile ključne riječi: luka i različitost
2. Na njezin početak potrebno je nastaviti priču na koji god se način odluči
3. Svaka/i autor/ica može napisati od 50 do 70 riječi ili 900 znakova s razmacima
4. Tekst se OBAVEZNO POTPISUJE IMENOM, PREZIMENOM, INICIJALIMA ILI SE PIŠE POD PSEUDONIMOM
5. Potičemo mlade i neafirmirane autore/autorice na sudjelovanje, ali i one Druge
6. Tekst se može nadopunjavati do 25. svibnja 2017. godine u 23.59 sati

Link https://docs.google.com/document/d/1NbMHSsGGBDKLqtMSy5B0q5yuecSq2fvx7WImlIsN-S4/edit