Otvoreni su upisi u ​​kolegij “Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti”, jednosemestralni zajednički izborni kolegij za sve studente/ice Sveučilišta u Rijeci!

Riječ je o kolegiju koji Centrar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci provodi s Lezbijskom organizacijom Rijeka LORI, Centrom za nenasilje i ljudska prava SOS Rijeka i Udrugom PaRiter

Kolegij se izvodi na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a jedna od njegovih velikih vrijednosti je to što se temelji na metodi društveno korisnog učenja, odnosno učenja zalaganjem u zajednici. 

Prvi je to kolegij na Sveučilištu u Rijeci koji kroz navedenu metodu povezuje teme ljudskih prava, seksualnosti i LGBTIQ problematiku, rodno uvjetovano nasilje, ravnopravnost rodova i srodne teme. 

“Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti” je communis (eksterni) kolegij, što znači da ga mogu upisati sve/i zainteresirane/i studentice/ti Sveučilišta u Rijeci diplomskih studija te studentice/ti 4. i 5. godine integriranih studija, kao bilo koji drugi communis kolegij.

Upute za prijavu:
Popuniti OBRAZAC i zajedno s preslikom iksice dostaviti ga Studentskoj službi Filozofskog fakulteta, ili mailom poslati na tina.rafajac@ffri.uniri.hr.


Podsjećamo:
Studenti upis u višu godinu za ak. god. 2024./2025. obavljaju u 2 koraka i to:
1. korak – reguliranje statusa redovitoga studenta u ak .god. 2024./2025. – od 19. do 25. rujna 2024. – detaljne upute: REGULIRANJE STATUSA REDOVITOGA STUDENTA.
Napomena: Ovaj korak NE odnosi se na studente upisane 1. put u 1. godinu prijediplomskih i diplomskih studija ak. god. 2024./2025., koji će taj dio odraditi ili su već odradili po posebnoj proceduri (prema uvjetima natječaja te prema posebnim uputama).

2. korak – upis predmeta zimskoga semestra ak. god. 2024./2025. putem studomata – od 2. do 8. listopada 2024. (za sve redovite studente prijediplomskih i diplomskih studija) – detaljne upute: UPIS PREDMETA ZIMSKOGA SEMESTRA.

Napomena: Ovaj korak odnosi se na SVE studente s napomenom da studenti upisani ak. god. 2024./2025. 1. put u 1. godinu prijediplomskih i diplomskih studija upisuju u zimskom semestru samo izborne predmete (ako su takvi definirani studijskim programom), dok su im obavezni predmeti upisani po automatizmu.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem maila na czsrijeka@gmail.com ili bmilos@ffri.uniri.hr.