Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci te izvoditelji programa, Filozofski fakultet, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, pozivaju na upis u program mikro-kvalifikacija “Rod u suvremenim kontekstima i prijeporima”, odnosno na upis izbornih (communis) kolegija koji pokrivaju teme iz područja rodnih studija.

Program traje tri semestra po sljedećem rasporedu:

Zimski semestar 2024./2025.
Filozofija seksualnosti (Snježana Prijić Samaržija, 3 ECTS; Filozofski fakultet)
Ljudska seksualnost (Goran Arbanas, 1,5 ECTS; Medicinski fakultet)

Ljetni semestar 2024./2025.
Bioetika i žensko pitanje (Snježana Prijić-Samaržija, 3 ECTS; Filozofski fakultet)
Živjeti s dijabetesom – pogled s obzirom na spol (Dubravka Jurišić-Eržen, 1,5 ECTS; Medicinski fakultet)
Antidiskriminacijsko pravo (Sanja Barić, Emilia Mišćenić, Adrijana Martinović, 5 ECTS; Pravni fakultet)

Zimski semestar 2025./2026.
Ekonomija roda (Ana Marija Sikirić Simčić, 3 ECTS; Ekonomski fakultet)
Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti (Brigita Miloš, 3 ECTS; Filozofski fakultet)
Feminizam i tijelo (Brigita Miloš, 5 ECTS; Filozofski fakultet)

Detalji upisa:

Svi kolegiji programa mikrokvalifikacije „Rod u suvremenim kontekstima i prijeporima“ uvršteni su u popis zajedničkih izbornih kolegija Sveučilišta u Rijeci. Popunjeni obrazac s preslikom x-ice dostavlja se studentskoj službi visokog učilišta na kojem se izvodi kolegij. Nakon što studentska služba drugog visokog učilišta popuni i ovjeri obrazac, student/ica je obvezan/na u roku od 5 dana dostaviti ovjereni obrazac (osobno ili e-poštom) studentskoj službi matičnog visokog učilišta radi upisa kolegija u ISVU sustav.
Sva pitanja vezana za upis i pohađanje mikrokvalifikacije „Rod u suvremenim kontekstima i prijeporima“ možete dostavite mailom na adresu bmilos@uniri.hr.

Važno:
Program mikro-kvalifikacije mogu upisati studenti/ce diplomskih studija ili viših godina integriranih studija Sveučilišta u Rijeci. Program traje ukupno tri semestra.


Podsjećamo:
Studenti upis u višu godinu za ak. god. 2024./2025. obavljaju u 2 koraka i to:
1. korak – reguliranje statusa redovitoga studenta u ak .god. 2024./2025. – od 19. do 25. rujna 2024. – detaljne upute: REGULIRANJE STATUSA REDOVITOGA STUDENTA

.
Napomena: Ovaj korak NE odnosi se na studente upisane 1. put u 1. godinu prijediplomskih i diplomskih studija ak. god. 2024./2025., koji će taj dio odraditi ili su već odradili po posebnoj proceduri (prema uvjetima natječaja te prema posebnim uputama).

2. korak – upis predmeta zimskoga semestra ak. god. 2024./2025. putem studomata – od 2. do 8. listopada 2024. (za sve redovite studente prijediplomskih i diplomskih studija) – detaljne upute: UPIS PREDMETA ZIMSKOGA SEMESTRA.

Napomena: Ovaj korak odnosi se na SVE studente s napomenom da studenti upisani ak. god. 2024./2025. 1. put u 1. godinu prijediplomskih i diplomskih studija upisuju u zimskom semestru samo izborne predmete (ako su takvi definirani studijskim programom), dok su im obavezni predmeti upisani po automatizmu.