U zimskom semestru akademske godine 2022./2023. na Odsjeku za kulturalne studije ponovno kreće kolegij Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti. Ovo je prvi kolegij u Hrvatskoj koji kroz metodu društveno korisnog učenja omogućuje studentima i studenticama upoznavanje s temama ljudskih prava, LGBTIQ tematike, rodne ravnopravnosti, rodno uvjetovanog nasilja, feminističke i rodne teorije te teorije seksualnosti kroz njihovu primjenu u organizacijama civilnog društva i direktan rad u lokalnoj zajednici.

Kolegij je dio redovnog studijskog programa na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta i dio je C modula, dakle on je communis (eksterni), što znači da ga mogu upisati svi/e zainteresirani/e studenti/ice Sveučilišta u Rijeci diplomskih studija (1. i 2.godina) te studenti/ice 4. i 5.godine integriranih studija. Ovdje možete naći popis communis predmeta, a ovdje izvedbeni plan kolegija.

Detalji o upisu:

Studenti/ice s Filozofskog fakulteta imaju upise (diplomski studij) putem studomata od ponedjeljka, 3. 10. do petka, 7.10.2022. Studentima/icama će biti vidljiv popis predmeta c segmenta. Potrebno je označiti kućicu pored naziva kolegija. Način upisa i detalji upisa putem studomata.

Studenti/ice koji nisu s Filozofskog fakulteta i nemaju upise putem studomata/ISVU-a, za upis na kolegij moraju se prvo javiti u studentsku službu na matičnom fakultetu na datume upisa. Studentskim službama poznat je način kako se student/ica s njihove matične institucije može upisati na kolegij druge institucije. Načini upisa se razlikuju, stoga će kod nekih biti slučaj da student/ica ispuni obrazac za upis kolegija c modula (communis, eksterni) te se ispunjeni obrazac predaje u Centar za ženske studije (Filozofski fakultet, 8.kat, soba 815). Ukoliko je praksa takva da u vašoj studentskoj službi ne izdaju obrazac za upis, utoliko je za prijavu na kolegij dovoljno poslati e-mail profesorici Brigiti Miloš na: bmilos@ffri.uniri.hr. U mailu je potrebno navesti ime i prezime, puni naziv fakulteta i godinu studija, a kao predmet navesti Prijava na kolegij Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti.

Prijave putem maila i/ili ispunjeni obrasci zaprimaju se od ponedjeljka 3.10. do petka 7.10.2022. do 15 sati. Studenti/ice FFRI-a koji se prijavljuju putem studomata imaju jasno navedena uputstva za prijavu kolegija na službenim stranicama Filozofskog fakulteta.
Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem maila na czsrijeka@gmail.com ili bmilos@ffri.uniri.hr.