Održavanje riječkog interdisciplinarnog kongresa na temu “Ljepota i zdravlje”

Riječki interdisciplinarni kongres održava se po četvrti put, ove godine od 3. i 5. studenog 2016.godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci, pod nazivom “Ljepota i zdravlje”.

Tema ovogodišnjeg kongresa „Ljepota i zdravlje“ je aktualna i univerzalna te se vezuje uz brojne aspekte društva. Zdravlje i ljepota dio su života svakog običnog čovjeka i njegove svakodnevnice, a dosežu i razinu važnih globalnih pitanja, poput pogleda na ljepotu, načina liječenja bolesnika, dugovječnosti života, zdravstvenih sustava, njihova ustroja i mogućnosti promijene. Krivo postavljeni društveni standardi koji utječu na široke populacije mladih i potiču narušavanje zdravlja, diskriminacija onih koji se ne smatraju lijepima ili zdravima. Ovakvi i mnogi drugi problemi otvaraju mjesto brojnim diskusijama, preispitivanju te pridonose kvalitetnoj studentskoj, interdisciplinarnoj raspravi koja se očekuje na Riječkom interdisciplinarnom kongresu.

Unutar programa kongresa 3.11. u 15.30 h na okrugolom stolu sudjelovat će i Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Tema okruglog stola je “Feministički pogled na ljepotu” na kojem će govoriti  dr.sc. Brigita Miloš,  dr.sc. Sofija Vrcelj te mag.rodnih studija Ana Smokrović

Program kongresa možete pogledati ovdje:  rik-2016-final-program1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2024 Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci — Pogoni WordPress

Temu izradio Anders NorenGore ↑