Infromacije o sadržaju kolegija

U listopadu u zimskom semestru akademske godine 2019./2020. na Odsjeku za kulturalne studije kreće kolegij Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti. Kolegij je dio redovnog studijskog programa na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta te će se održavati unutar diplomskog studija kulturologije (pokreće se na 1.godini diplomskog studija, zimski semestar). Prvo predavanje predviđeno je u utorak, 15.10.2019. u učionici 701 (Sveučilišna avenija 4,51000 Rijeka). Izvedbeni plan kolegija bit će uskoro dostupan na službenoj web stranici Fakulteta.

Ovaj kolegij dio je C modula, dakle on je communis (eksterni), što znači da ga mogu upisati svi/e zainteresirani/e studenti/ice Sveučilišta u Rijeci diplomskih studija (1. i 2.godina) te studenti/ice 4. i 5.godine integriranih studija. Popis!

Detalji o upisu:

Studenti/ice koji nisu s Filozofskog fakulteta i nemaju upise putem studomata (online), za upis na kolegij moraju se prvo javiti u studentsku službu na matičnom fakultetu na datume upisa. Studentskim službama poznat je način kako se student/ica s njihove matične institucije može upisati na kolegij druge institucije. Načini upisa se razlikuju, stoga će kod nekih biti slučaj da student/ica ispuni obrazac za upis kolegija c modula (communis, eksterni) te se ispunjeni obrazac predaje u Centar za ženske studije (Filozofski fakultet, 8.kat, soba 815). Ukoliko je praksa takva da u vašoj studentskoj službi ne izdaju obrazac za upis, za prijavu na kolegij dovoljno je poslat e-mail na službenu mail adresu Centra: czs@uniri.hr. U mailu je potrebno navesti ime i prezime, puni naziv fakulteta i godinu studija, a kao predmet navesti Prijava na kolegij Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti.

Studenti/ice s Filozofskog fakulteta imaju upise (diplomski studij) putem studomata od četvrtka, 3. 10. do petka, 4.10.2019. Studentima/icama će biti vidljiv popis predmeta c segmenta. Potrebno je označiti kućicu pored naziva kolegija. Način upisa i detalji upisa putem studomata.

Studenti/ice s Filozofskog fakulteta kojima se ne pojavi popis c modula kolegija, s obzirom na unutarnju dinamiku i pravila na pojedinim odsjecima Fakulteta, potrebno je javiti se u studentsku službu Filozofskog fakulteta i provjeriti način upisa kolegija c modula koji se izvode na matičnoj instituciji. Ukoliko dobijete obrazac za upis kolegija c modula (communis, eksterni), ispunjeni obrazac predaje se u Centar za ženske studije (Filozofski fakultet, 8.kat, soba 815). Ukoliko je praksa takva da u studentskoj službi ne izdaju obrazac za upis, za prijavu na kolegij dovoljno je poslat e-mail na službenu mail adresu Centra: czs@uniri.hr. U mailu je potrebno navesti ime i prezime, puni naziv fakulteta (Odsjeka) i godinu studija, a kao predmet navesti Prijava na kolegij Rod, seksualnost, identiteti – od opresije do ravnopravnosti.

Prijave putem maila i/ili ispunjeni obrasci zaprimaju se od utorka, 1.10. do petka, 4.10.2019. do 15 sati. Studenti/ice FFRI-a koji se prijavljuju putem studomata imaju jasno navedena uputstva za prijavu kolegija na službenim stranicama Filozofskog fakulteta.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem maila na czs@uniri.hr

Za dodatne informacije o projektu Humano obrazovanje – odgovorno društvo i kolegiju možete posjetiti web stranicu projekta www.hood.hr!