Lezbijska organizacija Rijeka LORI, u suradnji s udrugom PaRiter, inicijativom Građanke svom gradu i Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, poziva na 3. Festival queer i feminističke kulture Smoqua, koji će se održati u Rijeci od četvrtka 23. do subote 25. svibnja 2019.

I ove godine očekuje vas Smoqua, raznovrsna, vesela i međunarodna – s više od 23 aktivista/kinja i umjetnika/ica iz više od 14 zemalja te volonterima i volonterkama iz raznih zemalja Europe!

O FESTIVALU

Smoqua je spoj umjetnosti i aktivizma – platforma umrežavanja za umjetničko-aktivističke projekte te kreiranje i učvršćivanje suradnje među raznorodnom publikom.

Kao međunarodni festival, Smoqua uključuje sudionike/ice iz raznih zemalja uz sadržaje na engleskom jeziku. Kao i do sada, posjetitelji/ice imaju prilike upoznati se s poviješću i značajem queera i feminizma te propitivati društvene, rodne i druge norme te pojmove normalnosti i normativnosti kroz radionice, panel-rasprave, nastupe, izložbe i dijeljenje iskustava među sudionicima/icama i posjetiteljima/icama.
Tema je ovogodišnje Smoque norma, normalnost, normativnost, stoga sve aktivnosti festivala pozivaju na promišljanje i dekonstruiranje tih pojmova.

Smoqua je dio programskog pravca Kuhinja u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Članak: https://www.civilnodrustvo.hr/smoqua-3-festival-queer-i-feministicke-kulture-u-rijeci/