Foto Silvano Ježina

Festival proizlazi iz djelovanja riječke Lezbijske udruge Lori na području prava seksualnih i rodnih manjina, a jedan od ciljeva jest razvijanje queer i feminističke kulture 

RIJEKA Informativnim štandom Udruga Lori i PaRiter, Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, Centra za građanske inicijative Poreč, SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava koji će biti danas od 11 sati postavljen na Korzu započet će Smoqua – regionalni festival queer i feminističke kulture koji se prvi put održava u Rijeci.

Na štandu će svi posjetitelji moći dobiti informacije o radu ovih organizacija koje se bave pravima žena, LGBTIQ pitanjima, ali i o samom Festivalu koji donosi umjetničke i audiovizualne sadržaje, radionice i panel rasprave.

Festival proizlazi iz dugogodišnjeg aktivističkog djelovanja riječke Lezbijske udruge Lori na području prava seksualnih i rodnih manjina, a jedan od ciljeva jest razvijanje gueer i feminističke kulture. Ova regija područje je snažnog patrijarhata i heteroseksizma, ali i ujedno područje snažnog pokreta otpora.

Članak: http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/U-ZAGREBU-PRIDE-U-RIJECI-SMOQUA-Prvi-rijecki-festival-queer-i-feministicke-kulture