Dana 30. studenog 2018.g. s početkom od 9h na Filozofskom fakultetu u Rijeci, udruga B.a.B.e. sudjelovala je na cjelodnevnoj Konferenciji o nasilju nad starijim ženama. U sklopu Konferencije naša psihologinja Bruna Nedoklan izlagala je o ekonomskom nasilju nad ženama starije životne dobi.

Riječ je o interdisciplinarnoj, znanstveno-stručnoj konferenciji namijenjenoj sudionicima/cama na nacionalnoj razini, a koji/e su u svom radu povezani/e s problematikom obiteljskog nasilja, perspektivama starijih građana/ki te javnim politikama koje se odnose na rodnu ravnopravnost. Na Konferenciji su prikazani rezultati Istraživanja o obiteljskom psihičkom nasilju nad starijim ženama udruge Vida te multidisciplinarna predavanja stručnjaka iz Centra za ženske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, Centra za socijalnu skrb Pula, Ministarstva unutarnjih poslova (policijska uprava Primorsko-goranska), udruge U.Z.O.R., udruge B.a.B.e., Matice umirovljenika grada Rijeke te Medicinske škole u Rijeci i Fakulteta zdravstvenih studija. Na Konferenciji su otvorena mnoga važna pitanja te se uvidjela nužnost daljnjeg povezivanja raznih institucija i udruga.

Članak: http://www.babe.hr/hr/vijesti/1143-sudjelovanje-na-zavrsnoj-konferenciji-projekta-lady-udruge-vida-u-suradnji-s-cen/